Toerrit 14 Mei

Toerrit 14 mei 2017 (enkele foto’s staan in het fotoalbum)

Even na 10:00 hadden zich 9 motoren en 11 motormuizen verzameld en kon de rit beginnen.

Het weer was prima, weinig wind en een zonnetje. Voorrijder John had ons al voorbereid op een flink stuk rijksweg en dat ging via Oude Tonge, de N59 naar Hellegatsplein, de A29 richting Rotterdam, de A15, A4 door de Beneluxtunnel, de A20 tot aan Kleinpolderplein en op de A13 namen we afslag Delft. Door een klein stukje Delft gingen we richting Biesland waar het best druk was met hardlopers. Tijd voor een pauze bij Het Rieten Dak wat nog niet echt open was vanwege een Moederdag brunch maar toen we eenmaal op het terras gingen zitten kwamen ze al snel vragen wat we wilden drinken enzo.

Het was goed toeven op het terras!

De rit ging daarna over enigszins smallere wegen en leidde ons naar Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, het Hoge Bergse Bos, het Lage Bergse Bos, bijna over de Molenlaan in Rotterdam, het Lage Bergse Bos, het Hoge Bergse Bos (we hebben de skihelling van beide kanten goed kunnen zien!) en naar Bleiswijk waar we een prima lunch nuttigden bij de Pannenkoe.

Toen we daar weer vertrokken deed het een beetje spetteren maar dat duurde niet zo lang. De rit ging verder naar Moerkapelle, Waddinxveen, langs de Reeuwwijkse plassen, Gouda en een koffie/plaspauze bij de Mac in Moordrecht.
De polderwegen werden A wegen: A20, A16, A15, A29 en bij de Shell was de laatste stop, hierna ging iedereen zijn eigen weg.
Leuke rit John, dank!

Geplaatst in Geen categorie

Eerste toerrit 2017

Eerste toerrit 2017 – 30 april

Om 9:00 verzamelden 11 leden van de MCDU bij de Staver. Het was zonnig met een stevige wind. De rit begon: via Oude-Tonge achterlangs en parallel aan de N59 naar Hellegatsplein.

We passeerden Oudemolen, Klundert, Zevenbergen, Zwartenberg, Etten-Leur, Prinsenbeek, Breda, Galder en bij Strijbeek de grens over-welkom in België!

In Ulicoten waren we weer terug op Hollandse bodem waar het inmiddels de hoogste tijd was voor een sanitaire stop en een bakje koffie. Dat werd uiteindelijk Baarle-Nassau en we waren daar niet alleen. De rit vervolgde richting België, Turnhout, Ravels, bij Gorp weer terug in Nederland, Goirle, Riel, Gilze, Rijen en we in Oosterhout een eenvoudige doch voedzame lunch nuttigden op een zonnig terras.

Na de lunch gingen 2 leden op eigen gelegenheid terug naar waar ze naartoe gingen en met 9 man vervolgden we onze rit naar Drimmelen – druk in de haven was het wel-, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Hoekske, Zevenbergen, industrieterrein Moerdijk, nooit geweten dat dat zó groot is. Dan weer door Klundert waar ze leuke doodlopende woonwijken hebben.

Klein stukje terug op onze schreden gekeerd, dan weer via leuke, smalle dijkjes en we via de achterdeur bij Willemstad uitkwamen. Bekende parallel route langs het Hellegatsplein waar we op de Schaapsweg de eind-pauze hielden.

Lies, nogmaals bedankt, het was een leuke rit om het seizoen mee te beginnen!!

 

Geplaatst in Geen categorie

2017

Namens het bestuur en ook de webmaster wensen we een ieder een heel goed en gezond 2017 met vele veilige kilometers.

Bij deze staat ook de toerkalender 2017 online..

 

Geplaatst in Geen categorie

Wijziging vertrektijd zondag 23-Okt 2016

Hallo allemaal,
Aankomende zondag staat er een motorrit op de planning. Volgens de toerkalender vertrekken we om 9.00uur. Maar ik vertrek om 10.00 uur. Dit in verband met de kou
’s ochtends. Maar ook omdat er nog maar weinig gelegenheden al vroeg open zijn om een bakkie te doen.
Groet Johan
Geplaatst in Geen categorie

Rondje Zeeland

Knipsel rondje ZeelandAfgelopen zondag weer een ritje gereden, deze keer wat dichter bij huis. Namelijk een rondje Zeeland. Enkele foto’s staan online, alsmede ook een kort verslag van de rit.

Dank Jeanine!

 

Pontjestocht Juli

DSC_1324Tegen 9:00 waren de eerste leden al aanwezig bij de Staver, het weer was op dat moment mooi al zagen we rondom diverse buien hangen! We hebben kort kennisgemaakt met Piet, toen het moment van vertrek daar was wilde zijn motor niet starten en kon niet meerijden. Later hebben we gehoord dat hij goed thuisgekomen is maar zijn motor gaat hij wel verkopen. Volgende keer nieuwe kans Piet!
We vertrokken met 9 man/vrouw.

Hele verslag staat [hier] en gelukkig hebben we ook de [foto’s] nog..

Geplaatst in Geen categorie