Rondje Noord Beveland

Rondje Schouwen/Noord Beveland

De rit zou ons niet te ver van huis brengen. Om te voorkomen dat we voor onze eerste koffiestop aan een gesloten deur zouden komen, had de toercommissie een ieder bericht gedaan dat we een uurtje later zouden vertrekken, tien uur dus, vanaf De Staver.

Het weer op de eerste wintertijddag  begon goed en ook de vooruitzichten beloofden een hele dag prima motorweer. De voorrijder reed deze keer niet op zijn eigen motor en miste hij dus ook zijn GPS. Het zou dus een bonnefooirondje worden.

Op het afgesproken tijdstip verzamelden zich acht motorrijders en één passagier bij de Staver. Na een korte demonstratie van de werking van het alarm van een van onze motoren werd koers gezet naar de kop van Goeree.

Het was vrij rustig en de weg was zo goed als schoon. Er was letterlijk geen vuiltje aan de lucht. Tot wij langs kwamen. Een van de rijders had het woord oliestook erg letterlijk genomen en zijn oude Engelse caféracer van stal gehaald. Ouderwetse rookpluimen en bijbehorende geuren waren het gevolg. Alles bleef gelukkig heel.

Via de Brouwersdam bereikten we vervolgens onze eerste stopplaats, Renesse. Het weer werd er alleen maar beter op en we hadden tijd zat. Genoeg zelfs om nog een tweede bakkie te nemen.

Na een uurtje werd er via de nodige binnenweggetjes koers gezet naar Noord Beveland en vandaar ging het richting Veere. Een prachtige omgeving met leuke plaatsjes en vergezichten.  Na zowat alle plaatjes van Noord Walcheren te hebben aangedaan belandden we uiteindelijk op vliegveld Midden Zeeland waar het op het terras goed toeven was. Dat het goed weer was, bleek ook uit het drukke vliegverkeer. De vliegtuigjes vlogen af en aan. Een leuk gezicht. Na de nodige (sterke) verhalen en het vullen van de magen ging het verder, binnendoor richting Goes.

Eenmaal bij Goes aangekomen, bleek het te laat geworden voor het omzeilen van de Zeelandbrug.  Vandaar dus maar de kortste weg naar Flakkee genomen. Na onderweg nog een kort stopje voor een praatje en een peuk werd aan het laatste stukje naar huis begonnen.

Tegen vijven en met zo’n 200 km achter de rug arriveerden we niet moe maar wel voldaan en zonder GPS in Middelharnis. Het was weer een fijne dag geweest.

Gert

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.