Pontjestocht

Pontjesrit 3-7-2016
Tegen 9:00 waren de eerste leden al aanwezig bij de Staver, het weer was op dat moment mooi al zagen we rondom diverse buien hangen! We hebben kort kennisgemaakt met Piet, toen het moment van vertrek daar was wilde zijn motor niet starten en kon niet meerijden. Later hebben we gehoord dat hij goed thuisgekomen is maar zijn motor gaat hij wel verkopen. Volgende keer nieuwe kans Piet!
We vertrokken met 9 man/vrouw.
We gingen via Oude Tonge richting Brabant, klein stukje over de A-weg, bij Zevenbergen de N-wegen. Langs Langeweg, de A16 overheen, Wagenberg en bij Made de A59 op tot aan Waspik.
Snel daarna linksaf richting de Bergse Maas waar het 1e pontje ons naar de overkant bracht. Leuk dijkje richting het oosten waar al het 2e pontje ons naar de koffie bracht van café het Baarsje in Waalwijk.
De toegangwegen naar de rijksweg zijn in onderhoud en waren enigszins onduidelijk aangegeven zodat we bijna aan het spookrijden waren. Gelukkig was daar een aardige automobilist die ons de ruimte en de tijd gaf om te keren.
Fré heeft ons kort daarna verlaten en waren we nog maar met 8.
We vervolgden onze weg via Drunen, Oudheusden en Heusden wat niet fijn rijden is op die kinderkopjes! Dan bij Herpt pont nummer 3. Ook hier weer een leuke dijk die ons naar Hedel leidt waar we lekker op het terras van herberg de Zwaan hebben geluncht.
Via Ammerzoden, Delwijnen, Nederhemert, Aalst, Zuilichem en Brakel komen we bij de Waal waar we steil naar beneden moeten rijden om de pont op te komen. Dit was het 1e pontje waar we voor moesten betalen. Dan over de Waaldijk, erg mooi en het werd steeds drukker met andere weggebruikers, het weer werd ook steeds mooier. Langs Dalem waren we ineens in Gorinchem, even schakelen naar rijden in een stad. Via een N-weg naar Schoonhoven en met de pont nummer 5 naar Schoonhoven waar we Buiten de Veerpoort even lekker gezeten hebben met een ijskoude versnapering.
Van Schoonhoven naar Bergambacht waar we na een korte tank-stop pont nummer 6 namen en we bij Streefkerk waren.
Ook weer een leuke dijk langs de Lek en zo gingen we naar Kinderdijk waar de Aziaten niet ontbraken. Vanaf de brug over de Noord reden we al snel op de rijksweg waar onze wegen zich scheidden.
Het was weer een mooie rit, nogmaals bedankt Johan!