Rondje van 17 Juli

Toerrit 17-7-2016

Knipsel 17-7Er verzamelden zich 8 motoren en 9 personen bij de Staver, waarvandaan we even na 9:00 vertrokken richting Brabant. Het was windstil: perfekt rij-weer. Over de Philipsdam naar Steenbergen, vervolgens Dinteloord, Zevenhuizen, Nieuwe Molen, Fijnaart, Standdaarbuiten om in Zevenbergen de koffiepauze te houden.

Tijdens het afstappen miezerde het een beetje, mooi moment om te stoppen. Het café was eigenlijk nog niet open maar tegen de tijd dat we ons geinstalleerd hadden was ze klaar. We moesten de taart eerlijk delen, ze had precies genoeg.

Inmiddels regenende het serieus, er kwamen 2 fietsers 5 minuten na ons binnen en die waren doorweekt.
Na de koffie was zelfs de straat opgedroogd en gingen we verder. Over niet van die hele fijne wegen: kinderkopjes met een smal wel normaal berijdbare strook aan de zijkant. We negeerden 2 maal een “ doorgaand verkeer gestremd” bord waarna we via rijplaten een talud op konden rijden, voor ondergetekende een hele nieuwe ervaring!

Verder via Blauwe Sluis, Lage Zwaluwe, Drimmelen, Geertruidenberg (alweer die kinderkopjes!), Raamsdonksveer naar Dongen voor een prima lunch bij de beste snackbar van Nederland 2012. Via Rijen en Gilze naar een heel druk Baarle Nassau. Even daarbuiten stoppen we voor een laatste drankje bij een cafeetje met een bijzonder smal terras waar het behoorlijk warm aan het worden was. Dan langs Hazeldonk, Rijsbergen, Etten-Leur, Zevenbergen en tot slot over A-wegen terug richting Flakkee waar we tegen 17:30 bij de Staver terug zijn.

Het was weer een leuke rit in een mooie omgeving. Bedankt Dick!