Rondje Zeeland 2016

Rondje Zeeland, 31-7-2016

Even na negenen vanaf het bekende adres met 13 motoren en 14 personen vertrokken. Het weer was prima, we zagen buien hier en daar maar hebben zelf geen nattigheid vanuit de lucht gehad.We gingen eerst langs Dirksland door de polder om via de N215 de N59 te rijden richting Bruinisse.
We namen een kijkje bij de haven van Bru en vervolgden onze weg door de polder richting Sirjansland en Dreischor. Wat een mooi landschap daar!

Bij werkhaven Bommenede zijn we gestopt voor een wildplas-pauze. Verder ging het naar Brouwershaven, langs den Osse, Brijdorpe, Serooskerke naar Burghsluis en Burgh Haamstede waar we koffie met hebben genuttigd. En we hebben geleerd dat je niet op de parkeerplaats van de jachthaven je motorfiets mag parkeren!
Na de koffie over de N57 richting het Veerse Meer. Leuk die wegen langs de campings, echt spannend werd het op een stuk van zeker 5 kilometer waar er net vers grind was gestrooid. De snelheid ging er gauw uit op die manier. We lieten Kamperland links liggen en vervolgden onze weg langs het water over Stroodorp, over een hele mooie dijk naar Geersdijk, Kortgene lieten we rechts liggen en kwamen via Kats uit in Colijnsplaat waar we om de beurt kibbeling hebben gegeten. Het was goed toeven aan de haven. Over de Zeelandbrug terug naar Schouwen, langs het Watersnoodmuseum, door Bruinisse, nu langs het water terug naar de Philipsdam. Via de dijken naar de buitenhaven van Ooltgensplaat voor de laatste stop.
Om het nog even spannend te maken gingen we weer naar Oude-Tonge maar we kwamen zonder problemen weer terug in Menheerse, waar onze wegen zich scheidden.

Leuke rit was het, Piet bedankt!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.